write for rights logo     Write for Rights 2020 groot succes !!

totaal verstuurd:  419512 verstuurde brieven

Klik hier voor verdere informatie.Maandelijkse schrijfactie Amnestygroep Zevenaar

Elke maand wordt door de Amnestygroep Zevenaar een schrijfactie georganiseerd.

De werkgroep staat elke eerste zaterdag van de maand in de bibliotheek met petities.
Ook wordt elke 2e zondag van de maand een schrijfactie gehouden in de Ontmoetingskerk met petities, brieven en Amnesty produkten. In de Andreaskerk kunnen petities getekend worden.  
(momenteel ivm Covid-19 vinden deze activiteiten niet plaats, wel kunt u meedoen door onderstaande brief te downloaden en op te sturen en/of een e-mail te sturen)
Voor data kijk op de agenda.


Waarvoor werd sinds 2016 voor geschreven?

schrijfacties overzicht


Schrijfactie april 2021
Iran

 

Zeynab Jajalian


De Koerdisch-Iraanse Zeynab Jalalian krijgt in de gevangenis niet de medische zorg die ze nodig heeft. Tenzij ze een ‘bekentenis’ aflegt.

Zeynab Jalalian werd opgepakt vanwege haar activiteiten voor een Koerdische oppositiegroep, die ook een gewapende tak heeft. De autoriteiten beschuldigen haar van ‘vijandschap tegen God’ en ‘gewapende strijd tegen de staat’, hoewel daar geen enkel bewijs voor is. Zeynab zit hiervoor sinds 2009 een levenslange gevangenisstraf uit. In het begin van haar gevangenschap werd ze gemarteld en sinds april 2020 werd ze van de ene naar de andere gevangenis versleept, ver weg van haar familie in de provincie West-Azerbeidzjan. Zeynab heeft ernstige problemen met haar gezondheid als gevolg van covid-19. Maar de autoriteiten weigeren haar de medische zorg die ze nodig heeft, tenzij ze een gefilmde ‘bekentenis’ aflegt.

 

Download hier de voorbeeldbrief

pdf iconPDF bestand

Word 2 iconWord bestand