Schrijfmarathon Amnesty International 2017 groot succes

Rondom de Internationale Dag van de Mensenrechten (10 december 2017) vond wereldwijd Amnesty’s Schrijfmarathon plaats. Van Argentinië tot Australië en van Zwitserland tot Zuid-Afrika werd geschreven tegen onrecht. Voor de vierde keer organiseerde de Amnestygroep Zevenaar een schrijfmarathon in de regio De Liemers. Op 8 december kon geschreven worden in Lobith en op 9 december in Zevenaar. Er werden dit jaar weer veel brieven en kaarten geschreven: in totaal werden er 273 brieven verzonden.

In Lobith werd op 8 december het startsein gegeven en schreven de burgemeesters uit Rijnwaarden, Duiven en Zevenaar brieven. Er konden voor 10 verschillende personen geschreven worden, waaronder de Turkse Taner Kılıç, voorzitter van Amnesty Turkije. Hij werd opgepakt omdat hij lid zou zijn van een ‘gewapende terroristische organisatie’. In Lobtith werden er uiteindelijk 69 brieven geschreven.

In Zevenaar werd op 9 december geschreven in Kunstwerk! Bibliotheek de Liemers en de Liemerije. Na een inleidend woord van Laura van ‘t Zand werd begonnen met schrijven. Wethouder Stef Bijl, Bert Frölich, Rien van den Heuvel, Paola Peters en Marlie Vennegoor waren ook aanwezig en hebben veel brieven geschreven. In Zevenaar was veel belangstelling en werden ongeveer 204 handgeschreven brieven geteld. Ook werden een aantal kaarten gestuurd. Een mooi resultaat!